Vyhledávání

Vzdělávejte své zaměstnance za státní peníze! DIGI pro firmu - příspěvek až 43 000 Kč na osobu. | mbk.cz

Hana
srp 12, 2024

Je to pár měsíců, co byl od Úřadu práce spuštěn projekt Jsem v kurzu, který podporuje zájemce o vzdělávání - fyzické osoby nejen evidované na ÚP, ale i zaměstnance. Tento dotační titul funguje skvěle a MBK Consulting, jako vzdělávací společnost s téměř 35letou tradicí, se účastní velkou měrou na proškolování zájemců v oblasti digitální gramotnosti širokou nabídkou témat. Finanční podpora v hodnotě 50 000 Kč probíhá dál. Jak podat žádost a přihlásit se na naše kurzy, najdete zde včetně praktického video návodu.

Nyní mají příležitost i všechny firmy a jejich zaměstnanci!

Neváhejte a nezmeškejte jedinečnou a časově omezenou možnost vzdělávat své zaměstnance s velkou finanční podporou od státu! Dočkali jsme se. V létě byl konečně spuštěn projekt NPO - DIGI pro firmu (nebo, chcete-li také DIGI POVEZ), jehož účelem je podpořit:

  1. firmy a jejich zaměstnance ve vzdělávání, růstu a neustálemu rozvoji,
  2. OSVČ v jejich podnikatelské činnosti.

Poradenství (vzdělávání) bude probíhat formou školení na míru. Určí se skupina zaměstnanců (pracovníků v rámci OSVČ), téma a rozsah. Lektor a samotný obsah kurzu je zajištěn MBK Consutling. Pak už jen záleží na preferencích klienta ohledně místa konání události. Školení může proběhnout i živě online. V případě OSVČ jako jediné osoby je výhodnější využít dotačního titulu Jsem v kurzu, viz informace v prvním odstavci.

Nejlepší investice do budoucnosti společnosti

"Zvýšení adaptability pracovní síly prostřednictvím vzdělávání v oblasti digitálních dovedností pro IT a dovedností potřebných pro Průmysl 4.0, zaměřených na získání a rozvoj digitálních kompetencí, je nejlepší investicí do budoucnosti společnosti. Efektivní strategie přináší dlouhodobé výhody - na jedné straně kvalifikovanou pracovní sílu a na straně druhé snižuje riziko nezaměstnanosti. Osobám samostatně výdělečně činným umožňuje zvýšenou produktivitu, flexibilitu a další rozvoj firmy." Taková je zpráva a poselství Ministerstva práce a sociálních věcí v rámci projektu Národní plán obnovy (NPO).

Podmínky dotace

Ty nejsou nijak složité. Nicméně, abychom vám pomohli tou nejjednodušší a nejrychlejší formou, je tady pro vás velezkušená odbornice, která zná kroky a jednotlivé postupy žádosti o dotaci do detailu. Namísto zdlouhavého vyhledávání informací na internetu volejte nebo pište paní Vendule Mrázové :

📞 731 506 519

📩 divizeskoleni@mbk.cz.

mezerník v textu_web články.png Vzdělávací aktivity probíhají za těchto podmínek:

  • Kurzy (balíčky kurzů) o rozsahu min. 16 hodin max. 80 hodin.
  • Max. počet účastníků pro firmu je 15 osob.
  • Nelze zapojit zaměstnance na DPP.
  • Mohou žádat i pražské firmy.
  • Účastník musí absolvovat min. 80 % kurzu ( min.16 hodin pro schválení dotace).
  • Příspěvek je poskytnut ex-post, tzn. po dokončení vzdělávací aktivity a doložení všech předepsaných dokumentů.
  • Realizace do 9/2025.

Výše příspěvku

  1. Příspěvek na vzdělávání - úhrada nákladů za účast osoby na vzdělávání:

    263,98 Kč / osobu / 1h (60 min) kurzu.

  2. Mzdový příspěvek - úhrada (částečná úhrada) nákladů zaměstnavatele za účast zaměstnance na vzdělávání:

    272,13 Kč / osobu / 1h (60 min) kurzu.

Maximální výše příspěvku na osobu tedy může být:

  • výpočet pro zaměstnance: 80h * (263,98 Kč + 272,13 Kč) = 42 888,80 Kč
  • výpočet pro OSVČ: 80h * 263,98 Kč = 21 118,40 Kč

NPO - DIGI.png mezerník v textu_web články.png

Podrobný postup pro získání příspěvku

  • Celý proces podání a vyřízení žádosti probíhá prostřednictvím on-line aplikace Úřadu práce ČR: odkaz www.uradprace.cz/app/npo-digi/.

  • Přihlášení do aplikace: žadatel s ověřením své (firemní) identity (např. přes bankovní identitu).

  • Vyplnění žádosti: po přihlášení je nutné dodat požadované dokumenty, jedná se především o následující přílohy:

    1. doklad o BÚ žadatele,
    2. jmenný seznam účastníků,
    3. popis a náležitosti ke vzdělávací aktivitě,
    4. seznámení zaměstnanců / OSVČ se zařazením do projektu,
    5. čestné prohlášení žadatele.
  • Schválení žádosti Úřadem práce včetně dodaných povinných příloh (trvá zpravidla 2 - 4 týdny).

  • Vyhotovení a podpis Dohody o zabezpečení vzdělávací aktivity a poskytnutí příspěvku v rámci projektu NPO – DIGI pro firmu.

  • Doložení dokumentů po ukončení školení: opět prostřednictvím on-line aplikace (výkaz o absolvování, faktura od vzdělavatele, doklad o úhradě, osvědčení, prezenční listina). S většinou dokumentů vám pomůžeme my.

Kompletní informace najdete na oficiálních stránkách ÚP. Hlavním účelem další podpory profesního vzdělávání zaměstnanců je udržení konkurenceschopnosti a posílení efektivity českých společností. Zároveň roste cena zaměstnanců na trhu práce. Pracovníci jednotlivých oddělení firem berou tuhle příležitost jako velký benefit od zaměstnavatele posouvat se dál a rozšiřovat své schopnosti a znalosti. Firmy zase spolupracují s profesionály.

V České republice je na vzdělávání kladen velký důraz, ať jde o korporáty, velké skupiny či menší firmy s potenciálem a motivací růstu. Nebuďte pozadu a využijte naplno aktuální možnosti vzdělávání vašich lidí. Porostou společně s vámi. Investice nejsou značné, ale jejich návratnost ano. Výsledky vzdělaných a kvalifikovaných zaměstnanců mohou mít v budoucnosti výrazný pozitivní vliv na vaši firmu.

mezerník v textu_web články.png Těšíme se na další spolupráci se stávajícími klienty nebo novými zákazníky, tým MBK Consulting.

Poptávkový formulář

Počet účastníků pro školení na míru je minimálně 6.

Hlídací pes - dostupnost školení